Soptíkův pohár - Jablonec nad Jizerou - 4.5.2024

07.05.2024 20:53

    V sobotu ráno jsme vyrazili na první soutěž Soptíkova poháru do Jablonce nad Jizerou. Soutěžilo se ve štafetě dvojic a požárním útoku. Zúčastnili jsme se jako jedno družstvo mladších a jedno družstvo starších. Celkově se soutěže zúčastnilo 26 mladších družstev a 24 starších družstev.

    Za družstvo mladších soutěžili - Ellinka, Janička, Eliška, Sára, Fráňa, Vojta a Bětka. Mladší nejdříve soutěžili v požárním útoku, spojení vedení šlo bez chybiček. Na levém proudu Sára nastříkala za čas 26,04. Na pravém proudu bohužel nedoběhla Eliška naproti terči, ale byla o kousek vedle. I tak se podařilo nastříkat, a to za čas 31,30. V pořadí požárních útoků se umístili na 14. místě. Poté se mladší přesunuli na štafetu dvojic, kde soutěžili jako jedno družstvo. Štafeta byla správně provedená, ale nebyla moc rychlá. S časem 101,61 se mladší umístili na 17. místě. Celkově se mladší družstvo umístilo na 15. místě.

    Za družstvo starších soutěžili - Kačka, Jája, Anežka, Kája, Eliška Ch., Vanďa, Adam, Eliška J., Michal a Elinka. Starší družstvo si nejdříve odběhlo štafety dvojic. Bylo nás dost, a tak jsme soutěžili jako dvě družstva. Obě družstva byla bezchybná, ale rychlejší bylo družstvo první. S časem 64,32 se umístilo na 10. místě. V požárním útoku se opět lámaly rekordy. Spojení vedení klaplo na jedničku (i když Elinka uklouzla). Vanďa na levém proudu nastříkala za čas 17,71 a Eliška Ch. na pravém proudu nastříkala za čas 18,37. V pořadí požárních útoků se starší umístili na 7. místě. Celkově se starší družstvo umístilo na 7. místě.

    FOTO: ZDE